eplebrød

Eplebrød

Eplebrød er populært i Tyskland og oppskriften kommer derfra. Dette søte brødet spiser tyskerne gjerne i adventstiden og i jula. De fleste legger et lag med smør på skivene. Da smaker det ekstra godt.

Ingredienser (nok for 2 brødformer):

< 750-1000g epler (skrellet og kuttet i fine biter).

< 250 g sukker.

< 250 g rosiner.

< 3 spiseskjeer dram, cognac e.l.

Ingrediensene blandes, tildekkes og settes i kjøleskapet natten over til saft-trekking.

Neste dag:

< 150 g hele mandler (eller 75 g mandler og 75 g hasselnøtter).

< 125 g fikener kuttet i fine biter.

< 125 g tørkete svisker (plommer) kuttet i små biter.

< 1 spiseskje kakao.

< 1 teskje kanel.

< Litt nellikpulver (litt på en knivspiss).

< 30 g bakepulver.

< 500 g vanlig finmalt mel.

Melet blandes med bakepulveret først før alt blandes med hverandre.

Legg bakepapir i brødformene før du fyller dem med denne deigen. Viktig: Ellers kan formene bli ødelagt!

Baketid 1 ½ timer ved 175 grader.

Rull til toppen