Potetsalat

  • Kok ca. 1 kg fastkokende poteter av typen Beate eller Asterix inntil de er ferdige. (Mjølne poteter er helt ubrukelige! Potetene bør være forholdsvis små til mellomstore)

  • Legg potetene til tørk på en rist, slik at luft kommer til fra alle sider.

  • Mens de ennå er håndvarme skrelles potene.

  • Legg de skrelte potetene tilbake på risten og la de ligge i ca. 5 minutter.

  • Skjær potetene i tynne skiver i en bolle (skjær forsiktig! Se bilde)

  • Fyll en tekopp halvveis med kokende vann.

  • Bruk litt av en buljongterning (kjøttkraft) og løs den opp i vannet.

  • Tilføy 3-4 spiseskjeer med Heinz epleeddik til væsken.

  • Potetskivene saltes og pepres. (Ikke bruk for mye salt, du kan ettersalte senere hvis det trengs.)

  • Hell over væsken (kraft og eddik) som blandes med potetene forsiktig.

  • La massen stå i ca. 15 minutter.

  • Imens skjærer du opp løk og litt agurk i skiver.

  • Etter de 15 minutter tilføyer du både løken og agurken, eventuelt mer salt, 3-4 spiseskjeer salatolje av typen mais- eller solsikkeolje (ikke olivenolje = dårlig smak!), samt eventuelt litt dill.

  • Bland det hele forsiktig. Hvis massen er altfor tykk og seig kan du eventuelt tilføye litt varmt vann (bør ellers unngåes!).

  • Hvis ønskelig kan man legge litt salat øverst i bollen.

Nå er det hele ferdig. God appetitt!

Rull til toppen