glitterdalen

Mysusæter, Glitterdalen, Ranglartjønna

12 km – 5 timer med pauser.
Utgangspunktet er parkeringsplassen på Mysusæter i Sel kommune. Vi følger grusveien mot Pungdalen og Furusjøen. Ved Karelen tar vi stien, som går delvis i myrlendt terreng, mot Glittervika/Glitteroset. Før vi går inn i Glitterdalen er det spennende med en liten avstikker ned mot Glitteroset/Lysebu. Her har man bygget en fin bro over Glitra. Glitterdalen byr ikke på større utfordringer. Man går på tydelige stier hele tiden i moderat oppoverbakke. Noen ganger kommer man Glitra ganske nær og det frister å sette seg ned for å ta en kopp kaffe, en skive og et fotbad. Ikke ta første eller andre sti til Ranglartjønna men gå videre i Glitterdalen inntil du ser en tydelig sti i en lang sving mot venstre som leder deg til Ranglartjønna. Følg så stien som geleider deg tilbake til Mysusæter.

Rull til toppen