Valper til salgs

På en stor plakat i en dyrebutikk kunne man lese: «Valper til salgs».
En liten gutt kom forbi og så skiltet. Han oppdaget butikkeieren som stod i døren og spurte: «Hvor mye koster valpene?» «Mellom 500 og 800 kroner», svarte mannen.
Den lille gutten hentet fram noen mynter fra bukselommen. «Jeg har 70 kroner og 50 øre», sa han. «Kan jeg få lov til å se på valpene?»
Butikkeieren smilte og plystret etter sin tispe. Fem små hundebabyer kom snublende etter henne.

En valp var tydelig langsommere enn de andre og den haltet påfallende.
«Hva er det som feiler denne lille valpen der bak?», spurte gutten. Butikkeieren forklarte for gutten at valpen hadde en fødselsskade og at den aldri kom til å kunne gå normalt.
«Jeg har lyst til å kjøpe den», sa gutten.
«Ja men, denne ville ikke jeg tatt, den blir jo aldri helt frisk!», svarte mannen. «Men hvis du absolutt må ha den kan du få den gratis».
Nå ble den lille gutten sint. Han så mannen direkte i øynene og sa: «Jeg vil ikke ha den gratis. Denne lille hunden er verdt hver eneste krone, på lik linje med alle de andre. Du kan få mine 70 kroner og 50 øre, og fra nå av vil jeg komme hver uke og levere 10 kroner inntil hunden er nedbetalt».
Mannen sa oppgitt: «Jeg ville virkelig ikke kjøpt den. Den vil aldri være i stand til å springe og tulle med deg, slik som alle de andre valper kan.»


Nå løftet gutten den ene foten. Da kom det fram en metallskinne som støttet hans forkrøplete bein. Kjærlig så han ned på valpen og sa: «Jeg selv er ikke flink til å springe og også denne lille hunden trenger noen som viser forståelse.»

Ukjent opphavsmann

Rull til toppen