Eplebrød er populært i Tyskland og oppskriften kommer derfra. Dette søte brødet spiser tyskerne gjerne i adventstiden og i jula. De fleste legger et lag med smør på skivene. Da smaker det ekstra godt.
Ingredienser (nok for 2 brødformer):
< 750-1000g epler (skrellet og kuttet i fine biter).
< 250 g sukker.
< 250 g rosiner.
< 3 spiseskjeer dram, cognac e.l.
Ingrediensene blandes, tildekkes og settes i kjøleskapet natten over til saft-trekking.
Neste dag:
< 150 g hele mandler (eller 75 g mandler og 75 g hasselnøtter).
< 125 g fikener kuttet i fine biter.
< 125 g tørkete svisker (plommer) kuttet i små biter.
< 1 spiseskje kakao.
< 1 teskje kanel.
< Litt nellikpulver (litt på en knivspiss).
< 30 g bakepulver.
< 500 g vanlig finmalt mel.
Melet blandes med bakepulveret først før alt blandes med hverandre.
Legg bakepapir i brødformene før du fyller dem med denne deigen. Viktig: Ellers kan formene bli ødelagt!
Baketid 1 ½ timer ved 175 grader.